প্রাথমিক টেট ২০২২: ইংরাজির ১০টি সম্ভাব্য প্রশ্নোত্তর

0

অভিজিৎ ব্যানার্জি

Choose the option that is most similar in meaning to the given word

1. Blast

a) explosion b)tickle c) music d)bass

Ans: a) explosion

2. Feast

a) fun b) formidable c)festivity d) fearful

Ans: c)festivity

3. Scholar

a) learned b) silly c)beautiful d) dashing

Ans: a) learned

খবর অনলাইনে টেটে আরও সম্ভাব্য প্রশ্নোত্তর

প্রাথমিক টেট ২০২২: বাংলার ১০টি সম্ভাব্য প্রশ্নোত্তর

প্রাথমিক টেট ২০২২: শিশু বিকাশ ও শিশু মনস্তত্ত্ব নিয়ে ১০টি সম্ভাব্য প্রশ্নোত্তর

প্রাথমিক টেট ২০২২: ৫টি বিষয়ের কিছু সম্ভাব্য প্রশ্নোত্তর

Choose the option that represents the correct part of speech of the words in bolt letters in given sentence

4. The teacher has told the class to be ‘on’ time

a) pronoun b)verb c)conjunction d) preposition

Ans: d) preposition

5. I wanted to meet you, ‘but’ I fell ill

a)noun b) conjunction c)interjection d) preposition

Ans: b) conjunction

6. ‘Alas’! Rohan’s old pet dog died last night

a) noun b) adjective c) adverb d) interjection

Ans: d) interjection

7. ‘Proud’ of it’s stripes, the zebra thought he was the most beautiful animal.

a) adjective b) verb c) preposition d) pronoun

Ans: adjective

Choose the correct type of noun which are in bold letters

8. Anita wakes up early every ‘morning’

a) proper b)common c)collective d) material

Ans: common noun

9. Walking up early is a good habit that ‘Anita’ has.

a) abstract b)collective c) proper d) material

Ans: c) proper noun

10. Anita is the most intelligent student in her ‘class’

a) common b) collective c) proper d) abstract

Ans: b) collective noun.

dailyhunt

খবরের সব আপডেট পড়ুন খবর অনলাইনে। লাইক করুন আমাদের ফেসবুক পেজ। সাবস্ক্রাইব করুন আমাদের ইউটিউব চ্যানেল

বিজ্ঞাপন